Vi har fullt upp med skapandet inom det konstnärliga och våra gröna projekt, däför hinner vi sällan skriva något blogginlägg. Däremot gör vi oftast informativa inlägg på instagram och facebook, där kan en få en hel del tips. 

Klicka på huvudrubriken för varje inlägg för att läsa hela inlägget.
 

2014 > 10

Två nya Mundi Makare i nätverket!
       
Emma Wiklund och Elin Dagerborn träffades genom sina konststudier på Kulturama och efter det har dom vart ute i världen på var sitt håll. Emma i Sydamerika där hon har lärt sig makramétekniken och Elin, som jag träffar centralt på söder i Sthlm, berättar om hur hennes mål i livet, med vatten som hennes livselement, är att få åka runt i världen och wwoofa samtidigt som hon lär sig att surfa. När hon var i Australien kom hon över en gammal artikel från 70-talet om amplar. Hon berättar vidare om hur hennes intresse för odling växt och hur hon hemma utforskat möjligheten att odla på liten yta i stan  - så kom amplarna och ett samarbete med Emma in i livet . Emma, som har full rulle just nu som ny elev på Beckmans, visar Elin makramétekniken och idag gör de fantastiska amplar tillsammans och helt enligt bärkraftikhetsprincipen. Dom knyter i hampa och snajdar till amplarna men tråd och krukor från loppisar och snart kan de få tillgång till ekohampa via nätverkets importverksamhet. 
 

Nytt tillfälle att få lära känna din jord! 
Många är säkert i full gång med höstberedningen och här får du chansen att lära dej att tänka nytt för att kunna bruka din jord på ett hållbart sätt. Vi går igenom markkemi, jordekologi och metoderna som många är hämtade ur permakulturens värld. Anima Mundi står även för konceptet "workhopsföredrag", då vi tycker att hands on är viktigt att varva med teori, därför avslutar vi med att laga mat på en biokolsmila. Biokol är nämligen en viktig ingridiens i jordkakan som du kommer lära dej att baka :)

Pris: 370 kr inkl. glutenfri veganmat och dryck.
2 plater finns för 100 kr om din ekonomi är ansträngd. 
Platserna fylls i första hand för boende i närområdet.
Kurshållare: Sanya Falkenstrand
Plats: Sputnik
Tid: 19 OKT, kl 15-18

För anmälan och frågor: info@animamundi.se

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Etiketter