Stadsodlarfestivalen STHLM sep 2014

Hoppas ni hade en fin dag på Stadsodlar-festivalen!
Vi var enormt peppade och hade stora förvänt-ningar på vår minireleas av nätverket... Vi visste att vi låg efter i arbtete med att få alla detaljer på plats... men det skulle lösa sig under dagen... tänkte vi... Men det välde in fantastiska människor med stor nyfikenhet och med en massa frågor där till. Vi kunde i varje fall bjuda på innovativa matförädlingsmetoder som egen-producerad "Chabucha" och "Vinbucha" -kombucha bryggd i bland annat egen plockad chaga - en top notch elixir som heter duga! Vinbucha är steget efter Chabuchan som blivit vinäger. Våra rawgrönkålschips, av bl.a. perma-kulturodlad grönkål, blev allas förvåning - "Nejmen det är ju gott... JÄTTEgott!" - alltid lika kul att se hur förvånade precis alla blir när de smakar på gott+nyttigt= sant. Ungarna sprang in och ut och tillbax igen för att tjyva smakprover :)  

Vi hade även med oss gurkmeja- och ingefärsplantor, javisst kan du odla egna kraftpaket som dessa rötter är! Och så ville vi lyfta upp sötverbenan som ett alternativ till stevian som nog är något godare (vad tycker ni?), men helt klart vackrare! Citrongräsplantor var ett annat bra exempel på vad du som urban själ kan pyssla med inomhus under vintern. Vinkylare som bevattningssytsem var ett annat kul inslag. Vi hade även med oss vår cool dumpster- och secondhand-loppis. Vi sålde ett bastukit med budskapet om en kemikaliefri vardag. Mest stolt av allt är vi över våra ekologiska hampatyger från Rumänien, med ekoschyssta färger - bort med bomullen nu! Det enda som kändes trist var att vi inte hann se något av festivalen, men det står vi ut med. Vi kommer snart gå ut brett med nätverket och det ska bli spännande att se hur mottaglig denna multiverksamhet kan bli.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln