Mer tjat om jord

För ca tio år sedan la jag väldigt mycket tid på att bli insatt i "miljöproblematiken". Jag läste mängder av texter och arbetade nästan heltid som miljö- och omställningsaktivist. När grunden var lagd till den helhetsbild som jag har än idag, om än fetare nu, så insåg jag att det las alldeles för lite tid och fokus på lösningarna. Vi VET vilka problemen är och vi VET vilka lösningarna är men vi praktiserar dom inte. Och inget kommer att komma uppifrån, varesig från himmelen eller från regerande, så länge de allra flesta frivilligt låter sig styras av konsumtionspropaganda, pust... som utförs av samma affärsjättar som ligger på varenda politiker om vad de ska tycka, tänka, säga och göra. Det blir ett moment 22 här, är ni med? Därför är det bara upp till en själv att börja skapa förändringen, "Be the change, you want to see in the world”, och helt säkert kommer fler välja att haka på, jo! Några menar att vi inte kan göra nått, vi är ändå för sent ute. Det är ju bra tänker jag, en insikt i varje fall, men jag kommer i varje fall att dö väldigt lycklig bara genom att ha försökt. Jag har aldrig vart så tillfredsställd i hela mitt liv sedan jag hittade hit, okej nu lät det religiöst men så är det faktiskt. Jag är nöjd och det vill inte denna kultur att jag ska vara.

Så här ser bäddarna ut om våren
Så här ser bäddarna ut om våren

Det jag huuuuur som haver ville komma till med hela det här inlägget är att jag till slut insåg att det fasiken bara är att sätta igång och börja bygga jord, det är lösningen på precis allt! Där har jag landat och det är i princip vad jag har gjort en stor del av min tid de senaste 8 åren - byggt jord, känn på den och fnula på om det är du eller jag som är galen, hehe… I och med att jag inte är uppdaterad med vad för nya dokumentärer det finns inom problemområdet, ja ni vet varför, så kan jag bara referera till det jag har sett innan för länge sedan och måste säga att denna dokumentär (som jag ändå valde att se, ”vad sägs nu förtiden” undrade jag) kan vara värd att lägga sin tidsbrist på att se om en känner att en vill ha mer på benen angående vår tids allra största problem - utarmningen av jordarna. Behöver ni inte veta mer om problemen så ta varenda sekund som finns över till att istället bygga jord… okej lite tjatigt men iallafall… Jo en grej till, hoppet, förlita er inte till hoppet, för då kommer ingenting att hända… jord byggs inte av hopp (tjaaatigt). Så, in och kolla på denna dokumentär nu ”Sista Skörden”, grymt bra!
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln