Du vackra själ - Lamia!!! + Gratis kurstillfälle!

Idag for jag ut till Det Stora Knytkalasets gemensamma odlingar i Ursvik, nära Hallonbergens centrum. Lamia Acar är huvuddrivet för den gemensamma lotten. Som svensk syrian uppvuxen i södra Turkiet med sin bonde till far, fick hon tidigt lära sig en massa tips och trix. Hon har grönsaksodling bokstavligen i blodet, något vi i globala nord allt för ofta saknar. Jag hann inte fråga Lamia så mycket mer denna gång men tog en sväng med min vän Torbjörn Vennström. Han har vart med och drivit Det Stora Knytkalaset för ett mångkulturellt Sverige sedan början på 90-talet, och han finns alltid i kanten av alla verkligt blommande och stödjande verksamheter. Från engagerad i polit-iska agendan i Vänsterpartiet till att vara på barrikaden för Klimatet. Han är minst sagt en hjälte han å! Han berättar hur han ser odling som en stor chans till ett möte med andra och hur t.ex. Lamia får blomma ut med de kunskaper hon förvärvat genom livet inom odling... Det är det som är svaret på varför vi ska odla i stan. Vi odlar gemenskap och kunskap!

Torbjörn och Lamia!! <3

Kurs i jordförädling!
Nästa helg har du möjlighet att göra en insats på gemensamhetsodlingen som bryter nya odlingsmarker. Permakulturblitzen hålls av mej där jag dels guidar er genom de praktiska momenten inom jordförädling inkl. ogräsbekämpning och höstberedning, samtidigt som jag matar er med den teoretiska delen om varför vi gör på det jättekonstiga sätt vi gör det på :), d.v.s. jordekologi och marklära. Kontakta mej vid frågor om kursinnehållet.
sanya@animamundi.se. För anmälan och annat kontakta Torbjörn: tv@tvennstrom.se.  Mer info på FB.

Det Stora Knytkalaset står för kalaset, d.v.s. du är välkommen att delta helt gratis! Företrädesvis att man bor i området och gärna blir en del i verksamheten. Övriga får plats om det finns kvar.

<3

//Sanya

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln