Workshops - grupper

Här kan ni läsa om våra kortare kurser för grupper.

Målet med hela vår verksamhet är att få folk att kicka igång med att ta steget vidare från att enbart tex sopsortera, åka tåg och köpa ekoreko. 

Varje moment tar ca 3 timmar men varierar något beroende på upplägg och storlek på gruppen. Vår bas är i Stockholm, men med tillägg har vi världen som vår bas.

Kontakt
Kontakta oss via formuläret längst ner på sidan eller:
info@animamundi.se

Jordvård

Allt börjar med jorden! Har du en "död jord" får du heller inte speciellt schyssta grödor. Dessutom får du mer problem med skadeangrepp från insekter, mögel och bakterier. Att förstå sin jord är A och O inom odling, du odlar jord inte växter! Att börja odla utan denna extremt viktiga kunskapen i bakfickan är verkligen inte att rekommendera.

Vi går igenom de kemiska processerna som sker i jorden samt jordekologi. Vi tittar på olika tekniker för att bygga jord, som t.ex. 18-dagars kompost, lasagnebäddar och chop n' tuck. I kursen får du även självklart lära dej om kompostmetoden bokashi samt om odlingssubstratet biokol. Vi går även in på koreansk naturodling där en odlar mycket egna jordbakterier. Tillgång till att utföra praktiskt moment är att föredra. 

Bli en jäkle på jord!                                                                                                                                                                             

Matförädling & förvaring

Att förvara och förädla sin skörd och annat är en konst. Vi går kort in på lagring av färska grödor i stukor och isoleringslådor. Fokuset blir dock mjölksyrning, torkning, jun (ungefär som kombucha) samt vildjäst mjöd. Vi har workshop i hur en mjölksyrar och gör vildjäst mjöd.                                                     


 

Egengjorda städ- och hygienprodukter

Intresset för alternativ hälsa och vård har ökat markant den senaste tiden. Många gånger föreslås lösningar som inte är helt förenligt med vad som faktiskt är miljömässigt okej.

Vi får under vår träff en teoretisk genomgång av vikten av pH-värdet, antiseptiska och antioxiderande medel. Vi gör vår egen lut, bivaxsalva av njurtalg (vegetabilisk olja om en är vegan) och utdrag av såpnejlika att använda som schampo, tvätt- och diskmedel.                        

Vilda växter

Oj oj oj, här finns mängder av kunskap att hämta hem. Vi har valt ut dom vanligast förekommande vilda växterna som antingen har mycket god verkan medicinskt, är nyttiga eller har riktigt god smak. Är det säsong så kan vi titta på en del färska exempel, annars är det bilder som gäller. Detta samt en kort ingång till hur en förädlar dessa på bästa sätt via utdrag i tex sprit, oljor, jun (ungefär som kombucha) men även hur en gör mjödelexir, det ni!

Kontakt
Hör av er för frågor och pris via formuläret här invid eller till info@animamundi.se

 

Foto: Maria Körner Lindgren
Foto: Maria Körner Lindgren
Foto: Sanya Falkenstrand
Foto: Sanya Falkenstrand
Foto: Sanya Falkenstrand
Foto: Sanya Falkenstrand