Workshops

Här kan ni läsa om våra kortare kurser. Vi kan ses på hemmaplan och coacha dej och din familj eller på jobbet, i skolan eller varför inte i din förening. 

Målet med hela vår verksamhet är att få folk att kicka igång med att ta steget vidare från att enbart tex sopsortera, åka tåg och köpa ekoreko. 

Varje moment tar ca 3 timmar men varierar något beroende på upplägg och storlek på gruppen. Vår bas är i Stockholm, men med tillägg har vi världen som vår bas.

Kontakt
Kontakta oss via formuläret längst ner på sidan eller:
info@animamundi.se

Omställnings Coach
Lyft det hållbara till en ny nivå!

Detta är det mest värdefulla av alla våra korta inslag om du vill komma igång snabbt med att börja leva hållbart på riktigt.

Och vad är då "hållbart på riktigt"? 
Enkelt förklarat handlar det om att bli mer självhushållande. Att gå från konsument till producent. Att sluta kretslopp lokalt. Att arbeta med beteendeförändring. Att ta ansvar. Här handlar det alltså inte främst om att konsumera sig till en grön livsstil. Kursen Urban Självhushållning och för den delen hela vårt koncept ger en bra fingervisning.

Upplägg
Vi ses i cirka 1,5 timme för en konsultation där vi besöker er och den plats som ska genomgå "transformationen". Vi belyser platsen och dess omnejds potential, samt lyssnar vi in er ambitionsnivå och mål i färd mot en mer bärkraftig tillvaro. Vi återkopplar med en rapport om det vi har kommit fram till via en intern sida på vår site. Det ni måste vara beredda på för att få ut så mycket som möjligt av de tips och råd ni får, är att ni lägger tid på er omställning.

Finns vilja och ambition så kan ni nu göra en hel del förändringar. Behöver ni ytterligare stöd så kan en återkoppla med coachning vid behov eller varför inte ta steget fullt ut med ett skräddarsytt program. Er interna sida på vår site byggs då kontinuerligt på efter varje träff med de kunskaper ni behöver i er omställning. Träffarna sker antingen virtuellt eller om så behövs på plats.


Många är idag intresserade av odling och under denna träff kan en ha fokus på enbart permakulturodling om en vill.  

Här finns en hel del information om Sanya Falkenstrand (som blir er coach) i form av intervjuer i radio, TV och tidningar 

Jordvård

Allt börjar med jorden! Har du en "död jord" får du heller inte speciellt schyssta grödor. Dessutom får du mer problem med skadeangrepp från insekter, mögel och bakterier. Att förstå sin jord är A och O inom odling, du odlar jord inte växter! Att börja odla utan denna extremt viktiga kunskapen i bakfickan är verkligen inte att rekommendera.

Vi går igenom de kemiska processerna som sker i jorden samt jordekologi. Vi tittar på olika tekniker för att bygga jord, som t.ex. 18-dagars kompost, lasagnebäddar och chop n' tuck. I kursen får du även självklart lära dej om kompostmetoden bokashi samt om odlingssubstratet biokol. Vi går även in på koreansk naturodling där en odlar mycket egna jordbakterier. Tillgång till praktiskt moment är att föredra. 

Bli en jäkle på jord!                                                                                                                                                                             

Permakulturodling - Hur designar en sin odlingsyta?

När du har förstått hur en bygger jord så är det dags att börja titta på hur du bäst designar din odlingsyta. Visst kan du hoppa över att förstå jordbygge, men i en designprocess så jobbar en ofta mycket med att flytta och bygga jord, därför är det en bra förberedande kunskap. Du får lära dej om vikten av hur sol, vind och vatten rör sig över en odlingsyta. Hur du bygger mikroklimat för ökad växtlighet. Hur du optimerar användningen av ytan samt hur en designar växtskydd mot skadeangrepp via främst samplantering.                        
 

Matförädling & förvaring

Att förvara och förädla sin skörd och annat är en konst. Vi går kort in på lagring av färska grödor i stukor och isoleringslådor. Fokuset blir dock mjölksyrning, torkning, jun (ungefär som kombucha) samt vildjäst mjöd. Vi har workshop i hur en mjölksyrar och gör vildjäst mjöd.                                                     


 

Egengjorda städ- och hygienprodukter

Intresset för alternativ hälsa och vård har ökat markant den senaste tiden. Många gånger föreslås lösningar som inte är helt förenligt med vad som faktiskt är miljömässigt okej.

Vi får under vår träff en teoretisk genomgång av vikten av pH-värdet, antiseptiska och antioxiderande medel. Vi gör vår egen lut, bivaxsalva av njurtalg (vegetabilisk olja om en är vegan) och utdrag av såpnejlika att använda som schampo, tvätt- och diskmedel.                        

Vilda växter

Oj oj oj, här finns mängder av kunskap att hämta hem. Vi har valt ut dom vanligast förekommande vilda växterna som antingen har mycket god verkan medicinskt, är nyttiga eller har riktigt god smak. Är det säsong så kan vi titta på en del färska exempel, annars är det bilder som gäller samt fokus på hur en förvaltar dessa på allra bästa sätt via utdrag i sprit, oljor, jun (ungefär som kombucha) men även hur en gör mjödelexir, det ni!

Kontakt
Hör av er för frågor och pris via formuläret här invid eller till info@animamundi.se

 

Foto: Maria Körner Lindgren
Foto: Maria Körner Lindgren
Foto: Sanya Falkenstrand
loading...
Foto: Sanya Falkenstrand
Foto: Sanya Falkenstrand
Foto: Sanya Falkenstrand