Workshops

Här kan ni läsa ingående om våra kortare kurser. Vi kan ses på hemmaplan och coacha dej och din familj eller på jobbet, skolan, i din förening osv. Målet med hela vår verksamhet är att få folk att kicka igång med att ta steget vidare från att enbart sopsortera, åka tåg och köpa ekoreko. 

Varje momnet tar ca 3 timmar men varierar något beroende på upplägg och storlek på gruppen. Vår bas är i Stockholm, men med tillägg kan vi eventuellt resa. 

Kontakt
Kontakta oss via formuläret här invid eller:
info@animamundi.se

Walk n' Talk

Detta är det mest värdefulla av alla våra korta inslag om du vill komma igång snabbt och börja leva "hållbart" på riktigt. Vi ses i cirka en timme för en konsultation där vi besöker er och den plats som ska genomgå en "transformation". Vi belyser platsen och dess omnejds potential, samt lyssnar vi in er ambitionsnivå och mål i färd mot en bärkraftig tillvaro. Vi återkopplar med en rapport om det vi har kommit fram till.

En del av det vi förmedlar kan låta enkelt att genomföra på egen hand, men ofta krävs det en del coachning för att få det att gå ihop med övriga delar av livet eller verksamheten. Därför rekommenderar vi att ta steget fullt ut med ett skräddarsytt program som vi gemensamt bygger upp när vi återkopplar efter Walk n' Talk:en. Självklart finns möjligheten att enbart återkoppla med coachning vid behov.


Många är idag intresserade av odling och under denna träff kan en ha fokus på enbart permakulturodling om en vill.   

Jordbygge

Allt börjar med jorden! Har du en "död jord" får du heller inte speciellt schyssta grödor. Dessutom får du mer problem med skadeangrepp från insekter, mögel och bakterier. Att förstå sin jord är A och O inom odling, du odlar jord inte växter! Att börja odla utan denna extremt viktiga läran i bakfickan är verkligen inte att rekommendera. Vi går igenom de kemiska processerna som sker i jorden samt jordekologi. Vi tittar på olika tekniker för att bygga jord, som t.ex. 18-dagars kompost, lasagnebäddar och chop n' tuck. I kursen får du även självklart lära dej om kompostmetoden bokashi, samt om odlingssubstratet biokol. Tillgång till praktiskt moment är att föredra.                                                                                                                                                                                    

Bli en jäkel på jord!
 

Permakulturodling - Hur designar en sin odlingsyta?

När du har förstått hur du bygger jord så är det dags att börja titta på hur du bäst designar din odlingsyta. Visst kan du hoppa över att förstå jordbygge, men i en designprocess så jobbar en ofta mycket med att flytta och bygga jord, därför är det en bra förberedande kunskap. Du får lära dej om vikten av hur sol, vind och vatten rör sig över en odlingsyta. Hur du bygger mikroklimat för ökad växtlighet. Hur du optimerar användningen av ytan samt hur en designar växtskydd mot skadeangrepp via främst samplantering.                        
 

Matförädling & förvaring

Att förvara och förädla sin skörd och annat är en konst. Vi går kort in på lagring av färska grödor i stukor och isoleringslådor. Fokuset är mjölksyrning, torkning, jun (ungefär som kombucha) samt mjöd. Vi har en workshop i hur en mjölksyrar samt finns även möjlighet att köpa med sig en såkallad "scooby" så att en enkelt själv kan gör dunderhälsodrycken jun.                                                       


 

Egengjorda städ- och hygienprodukter

Intresset för alternativ hälsa och vård har ökat markant den senaste tiden. Många gånger föreslås lösningar som inte är helt förenligt med vad som är miljömässigt ok. Vi får under vår träff en teoretisk genomgång av detta. Info om lutframställning, vikten av pH-värdet, antiseptiska och antioxiderande medel. Vi gör vår egen bivaxsalva och utdrag av såpnejlika att använda som schampo, tvätt- och diskmedel.                        

Vilda växter

Oj oj oj, här finns mängder av kunskap att hämta hem. Vi har valt ut dom vanligast förekommande vilda växterna som antingen har mycket god verkan medicinskt, är nyttiga eller har riktigt god smak. Är det säsong så kan vi titta på en del färska exempel, annars är det bilder som gäller samt fokus på hur en förvaltar dessa på allra bästa sätt via utdrag i sprit, oljor, jun (ungefär som kombucha) men även hur en gör mjödelexir, det ni!