Hampatyger eko

Pris:
290 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Så här är det: Hampa är ett stort hot mot många stora industrier kopplat till bomullsproduktion. Tänk själv - här finns ett alternativ som:

- Varken behöver bekämpningsmedel mot angrepp från insekter, svamp eller ogräs.
- Behöver inte konstgödslas
- Kan användas till - textiler, byggmaterial, mat (fröna = sprängfyllda med energi!), papper, bränsle (!) och matolja.
- Växer fort, till och med fortare än det ogräs vi är vana vid.
- Ingen konstbevattning

Totalt - lite skötsel och runt-omkring-material för produktion = mindre kapitalmakter inkopplade och ev. färre jobbtillfälligheter (=hot mot tillväxten)

Bäst av allt är att vi kan odla det i Sverige istället för att utnyttja andra länders markarealer.

Detta ger stora chanser för nya och mindre aktörer att rota sig, men det sker väldigt sakta eftersom det finns mycket motstånd från stora intressen som hela tiden vill hänvisa till de marioanaliknande substanserna som kan finnas i hampafrön - men som alla redan vet  så finns frön - Industrihampa - som inte innehåller denna drog. Trots det sätts käppar i hjulen, så även i Sverige. 

TYGEN!

"Classic" är som ni ser på vikten ett tunnare och mer finvävt tyg, känns som lite tjockare linne. Det vattentäta tyget är inte behandlat med något extra, klarar inte tungt regn.

Färger och mjukgörande medel ska enligt producenten vara ekologiska. Denna aspekt, dvs färger, fattas helt i dialogen om ekologiska tyger i mainstream medier och stora klädvarumärken som Indiska och H&M. Färg är en viktigare fråga än hur råvaran för  textilen är framställd...

Inget öppet köp på tyger!

Hör av er om ni har några frågor ang. tygerna!

shop@animamundi.se