Välkommen till Mundis Plantskola
Kanske Sveriges minsta?
Mitt i Stockholmsförorten

Här kan en öppet ta del av mitt missbruk att driva upp intressanta nyttoväxter ; ) Fascinationen över växters många olika användningsområden och det ständiga sökandet efter nya växter har lett till ett urval som en sällan kan hittar i vanliga plantskolor. Fokuset ligger på fleråriga nyttoväxter, men en del udda ettåriga växter slinker även med.  

I och med att det tar ca 2 år att driva upp många av plantorna så är urvalet inte jättestort just nu, men mer är på gång, skrolla ner och spana in växtlistan!

För att undvika smittspridning av växtsjukdomar har jag valt att köpa jord. Det är annars ett big no no att köpa jord på säck, men det var det eller ingen plantskola alls. 

Något som inte går att ersätta på hållbart vis är extra växtbelysning, därför driver jag upp alla växter utan det och det mesta ute. De kommer då i vissa fall igång senare men det spelar sällan någon roll. Växterna blir på detta sätt dessutom mer motståndskraftiga eftersom de har behövt kämpa extra från start.  Jag har även valt sorter med kort utvecklingstid för att anpassa till vårt klimat.

De plantor som har ett väl utvecklat rotsystem säljer jag utan kruka för att återanvända dem i plantskolan. Jag säljer dessa då istället inlindat i tidningspapper som håller ett bra tag.

Växtnäringen gör vi det mesta själv och använder oss av Korean Natural Farmings (KNF) tekniker. Vi sparya och vattnar växterna med fermenterade växter som vi skördar och fermenterar. Vi fermenterar även fiskrester som blir ett kvävegödsel. Äggskalen rostar vi och dränker i vinäger som sedan blir kalcium till växterna. Ja en hel del regenerativt trix och fix ligger bakom dessa plantor.  

Besök plantskolan
En kan komma hit nästan när som helst och självplocka sina plantor eller hämta en påse som jag har packat din beställning i.  Hör av dej innan.

Ses på annat sätt
Jag är ofta på Södermalm eller vid kolonilotterna vid Pungpinan i Skarpnäck och kan ta med mej plantor dit. Det kan hända att jag är på någon marknad ibland, i sådant fall meddelar jag det i sociala media. 

Frakt
Att skicka saker är omständig, speciellt plantor. Handlar en större mängder och jag har tid så kan det gå, släng iväg ett mail med vad du vill beställa så löser vi det säkert. 

Kontakt/Beställning
sanya@animamundi.se
0733 32 31 84 (sms)

Betaluppgifter
Swish 123 538 43 67

Mundi Bank BG: 434-8462
(Sanya Falkenstrand)

Skriv ditt namn i meddelanderutan.

Här lite uppmärksamhet i media :)

Här info om hur en förvarar växter i kruka över vintern.
 

OBS! Listan för 2023 är ej uppdaterad, återkommer när jag ser vad som har överlevt vintern 2022. Grå text i listan för plantorna nedan betyder att dom är up and coming, dvs de behöver lite mer tid i plantskolan men säljs senare under 2021. Förstora och ladda ned men ikonerna nedanför.