Intervju med Sanya i tidningen Syre: "Vi behöver förändra vad som anses åtråvärt"

"Aktivism genom odling. Så ser Sanya Falkenstrands väg mot ett hållbart samhälle ut. Syre mötte henne för ett samtal om strävan efter ett liv som planeten tål och om betydelsen av att koda om sociala konstruktioner."

”En kan se mig som en prepper. Men jag samlar inte i första hand på mat, utan på kunskap”, säger Sanya Falkenstrand och skakar av sina händer så att jorden skvätter om henne. Nej, det är inte att samla konservburkar i skafferiet det handlar om för Sanya Falkenstrand. De skulle ändå inte räcka särskilt länge den dag vår civilisation klappar ihop för gott. För det håller den på att göra, är hon övertygad om. Det en kan göra då är att odla sin egen mat, tillsammans med de människor som finns omkring, tänker hon.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln