Dunderkur mot förkylningen

Gå inte där och var hängig!

Inom hälsovärlden är det dunderkuren - The Master Tonic - som gäller just nu. Denna höjs till skyarna och hjälper mot "allt". Mer realistiskt sett så går jag med på att den funkar fint mot: bakterier, svampar och parasiter i kroppen, samt sätter kuren även igång blodflödet så - japp, check - detoxen är även med som en funktion för denna bombastiska mix. Den sägs även kunna verka antiviralt, dvs den hämmar virusangrepp i kroppen. Det görbraiga med denna tonic är även att den är billig att göra SAMT att du kan odla allt själv, japp även ingefäran och gurkmejan! Pepparroten kan du plocka hur mycket som helst av vilt (i den där vilda naturen…). Här en länk med mer info, men först - Ta del av vårt recept som är något annorlunda.

Recept på Mundi Master Tonic

Ca 1 del av:
Ingefära
Pepparrot
Lök
Vitlök

Ca 3/4 delar av:
Stark Chili
Gurkmeja

Till detta köper du rå ofiltrerad äppelcidervinäger så att det räcker till att täcka enligt nedan.

Allt ska vara färska råvaror och så mycket som möjligt ska ju självklart vara ekoreko, speciellt ingefäran som har groteska mängder av bekämpningsmedel i sig.
 
Så här gör du och använder tonicen:
Har du tid så riv, finhacka och ha dej, eller om du är som jag, dvs en tidsfattig stackare, så grovhackar du allt istället. Släng ner allt i en burk och häll på vinäger så att ytan är cirka 5 -10 cm ovanför grödorna. Låt stå mörkt i två veckor eller mer (håller extremt länge). Skaka minst en gång om dagen brukar det stå i alla recept, men jag säger - skaka så ofta du orkar och hinner.  Glömmer du bort den så ge den en ny chans och gå och skaka på den ett tag. När tiden är inne för "skörd", så mixar du allt med en mixer, en handvevad såklart (finns faktiskt). Observera att man alltså kan sila bort grödorna som ni kan läsa om i andra recept. Bilden visar både silad och ihopmixad tonic.

Voilà, färdigt!

Häll i dej, outspätt, typ en matsked i munnen och swisch omkring det lite innan du sväljer det. Gör det minst en gång om dagen, men igen - gör det så ofta som du kommer orka hinna att komma ihåg att ta det. Går du ofta och snorar hela vintrarna så kommer detta förmodligen hjälpa dej långt. Ett plus är även om du häver i dej mjölksyrade grönsaker dagligen. Visst, blanda gärna tonicpastan med lite olja och salt så har du nått gott att hälla på maten som tillbehör. Observera att man alltså kan sila bort grödorna som i andra recept ni stöter på.

Den här killen tar detta minst sagt seriöst:

So long och lycka till!
 

Etiketter: hälsa

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln