Varför slänga käkbart och nyttigt?

Bli inte ledsen nästa gång du får en stor avokadokärna. Bli inte ledsen nästa gång du får en stor avokadokärna.

Det är dumt att slänga sånt som går att äta. Prova alltid om du kan tänka dej att äta allt på en gröda, färskt eller tillagat. Oftast innehåller skal och kärnor mer näring än själva köttet. Så gå loss på sellerins blast nästa gång, skalet på kiwin (supersyrligt och gott, gnugga bort luddet innan så kliar det inte i munnen), melonkärnorna och skalet, mangoskalet, persiljestjälkarna, broccolistammen (skala bort det hårdaste, smaskens!), det vita på citrusfrukterna är dundernyttigt, lika så skalet. Varför inte prova hela bananen inklusive skalet nästa gång?! Bananskal har värsta antidepp effekten, och vem behöver inte det för att klara sig igenom detta paradigmskiftet! Och hey, mat behöver inte alltid vara så jäkla gott, tryck i dej för att det är nyttigt och miljörätt. Undvik kärnor från äpple, körsbär, aprikos, persika och plommon. That's it, kör på och hör av dej till oss med dina erfarenheter och tips! Glöm inte bort att det ska vara eko reko! Även köttet innehåller gifter från bekämpningsmedlen men det mesta sitter i skalet. Och du som odlar själv, varför slänger du blasten? En sak till - snälla dumpa all hysteri kring alla mixermaskiner, kör muskeldrivet. Läs artikeln om avokadokärnor men gör istället så här: Krossa avokadokärnan i en kökshandduk och fortsätt sedan att krossa den i en mortel. Handvevad kaffe- eller mandelkvarn kanske funkar oxå? Lycka till!

Etiketter: resurssmart hälsa

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln