Varför slänga käkbart och nyttigt?
Det är dumt att slänga sånt som går att äta. Prova alltid om du kan tänka dej att äta allt på en gröda, färskt eller tillagat. Oftast innehåller skal och kärnor mer näring än själva köttet. Så gå loss på sellerins blast nästa gång, skalet på kiwin (supersyrligt och gott, gnugga bort luddet innan så kliar det inte i munnen), melonkärnorna och skalet, mangoskalet, persiljestjälkarna, broccolistammen (skala bort det hårdaste, smaskens!), det vita på citrusfrukterna är dundernyttigt, lika så skalet. Varför inte prova hela bananen inklusive skalet nästa gång?! Bananskal har värsta antidepp effekten, och vem behöver inte det för att klara sig igenom detta paradigmskiftet! Och hey, mat behöver inte alltid vara så jäkla gott, tryck i dej för att det är nyttigt och miljörätt. Undvik kärnor från äpple, körsbär, aprikos, persika och plommon. That's it, kör på och hör av dej till oss med dina erfarenheter och tips! Glöm inte bort att det ska vara eko reko! Även köttet innehåller gifter från bekämpningsmedlen men det mesta sitter i skalet. Och du som odlar själv, varför slänger du blasten? En sak till - snälla dumpa all hysteri kring alla mixermaskiner, kör muskeldrivet. Läs artikeln om avokadokärnor men gör istället så här: Krossa avokadokärnan i en kökshandduk och fortsätt sedan att krossa den i en mortel. Handvevad kaffe- eller mandelkvarn kanske funkar oxå? Lycka till!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Anders Micha » Sluta vifta med din klasstillhörighet genom grön konsumtion - du är inte lösningen.: ”Bot i en trakt där flertalet omställares uppgift är att få andra att ställa om. ..”
-
Hans Looft » Kurs i Urban Självhushållning: ”Hej! Jag kan tyvärr inte vara med på kursen i morgon. Jag är i Skåne och jobbar...”
-
Tanja » Kurs i Urban Självhushållning: ”Hej! Har anmält mig till kursen i urban självhushållning och betalat halva avgif..”
-
Jens » Knack knack, här kommer vi och påminner om verkligheten! : ”Fantastiskt kul! Vilket sammanträffande. Läste om er i Mitt-i idag. Nämligen så ..”
-
Lena » Vad kan en göra med Kombucha och är inte Jun bättre?: ”Hejsan! Hur gör du godis av en gammal kombuchasvamp? Var hittar jag jan svamp? ”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
bokashijord poesi naturdiskmedel media wild mundi coachning resurssmart naturtvättmedel mikroverksamhet klimataktivism urban odling sociala konstruktioner, grön kulturrevolution råkost naturschampo medicinalväxt hjältar såjord sociala konstruktioner stadsodling kurstillfälle hållbar livsstil permakultur hälsa kurser delikatess grön konsumtion jordrevolution mundi shop resiliens bänkterapi doftoljeljus grönkulturrevolution lut naturahushållning plantskola samtalsterapi green mundi handkraft mundi resolution camp omställning richsplaining